Články
ozobot_2

Na programování snadno s Ozoboty

AutorPetra Glombová
Publikováno17.12.2018
Zatím nehodnoceno.

Podle mnoha předpovědí bude budoucnost patřit digitalizaci a robotice a alespoň základy programování by měl ovládat každý kluk i holka. I malé děti se dnes běžně setkávají s prostředky výpočetní techniky, mnohdy je umí lépe používat než my dospělí. Jednou ze skvělých možností, která v sobě zahrnuje zábavu i poučení je interaktivní hračka OZOBOT BIT.

Je to malý robůtek, který dokáže velké věci. Rozvíjí kreativitu a logické myšlení a zároveň je to skvělá didaktická pomůcka představující nejkratší a nejzábavnější cestu ke skutečnému programování i robotice. Ozoboty můžete ovládat pomocí barevných čar, příkazů – ozokódů. Stačí k tomu papír a fixy, a pak už jen kreslit a kreslit spoustu čar a kombinací barev - černé, zelené, modré a červené a Ozobot po nich pomocí senzorů jezdí jako po koleji. Je jen na vaší kreativitě, jakou dráhu, bludiště či jiné záludnosti mu připravíte. No a kdekoli jste on-line, můžete si otevřít prostředí OzoBlockly, a to jak v chytrém telefonu, tabletu či počítači. Jedná se o intuitivní a velmi přehledný editor s několika úrovněmi obtížnosti, kde pomocí kódů – příkazů ovládáte svého Ozobota. Je to výzva jak pro žáky na prvním stupni, tak pro středoškoláky, ale i zkušené inženýry. Řešíte logické úkoly, naprogramujete choreografii na svou oblíbenou písničku nebo si zahrajete deskové hry s přáteli.

Ozobota si můžete zakoupit běžně na trhu nebo využít produktu Scio – připraveného balíčku včetně metodiky pro badatelský klub v rámci šablon pro školy.

 

Pro hodnocení musíte být přihlášeni.

0 komentářů

 

Chcete diskutovat? Stačí se jen přihlásit.

Bez komentáře. Buďte první.

Nejčtenější články

Matematika v reálném světě: 6 každodenních příkladů

Když se pozorně rozhlédnete kolem sebe, zjistíte, že matematika na vás číhá i na celkem nepravděpodobných...

03.12.2018

Představujeme Abaku

Abaku podporuje přirozenou hravost a pomáhá rozvíjet matematické dovednosti. Nenaučí řešit rovnice,...

17.12.2018

Vymezení matematické gramotnosti

Matematická gramotnost, co to vlastně znamená? Víme, že je potřeba, že je žádoucí ji rozvíjet, dokonce...

03.12.2018